7 Λόγοι που θα επιλέγω πάντα ένα Ξενοδοχείο από ένα Airbnb σπίτι.

By
planbnb

Διαβάζοντας στο Business Insider το συγκεκριμένο άρθρο πραγματικά “πείστηκα” να μην επισκεφτώ ξανά κάποιο Airbnb σπίτι και να απολαμβάνω τις διακοπές μου σε ξενοδοχεία. Φυσικά, σαν διαχειριστής πολλών ακινήτων στις online πλατφόρμες δεν θα το ήθελα, έτσι σκέφτηκα να μοιραστώ τις σκέψεις μου, καθώς και τα 7 σημεία που τα ξενοδοχεία “υπερτερούν” από τις περισσότερες Airbnb καταχωρήσεις.

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟΥ (ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΟ)

Η Airbnb ιδρύθηκε για να επιτρέπει στους ιδιοκτήτες σπιτιού και τους ενοικιαστές να κάνουν επιπλέον χρήματα με την ενοικίαση ενός δωματίου ή ενός ολόκληρου διαμερίσματος. Ιδανικά, οι ταξιδιώτες θα μπορούσαν να βρουν ένα μέρος για να μείνουν σε καλύτερη σε σχέση με ενός φθηνού ξενοδοχείου.

Φαινόταν σαν μια καλή ιδέα, αλλά, όπως και πολλές τεχνολογικές startups, η ηλεκτρονική πλατφόρμα ενοικίασης είχε απροσδόκητες αρνητικές συνέπειες. Αυτοί είναι επτά λόγοι για τους οποίους θα επιλέξω ένα ξενοδοχείο από ένα Airbnb:

1. Τα ξενοδοχεία έχουν ευκολότερο Check-In

planbnb

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟΥ (ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΟ)

Για να κάνετε check in σε ένα ξενοδοχείο, μπαίνετε στο λόμπι οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή της νύχτας.

Έχω διαπιστώσει ότι ο έλεγχος σε ένα Airbnb είναι περισσότερο σαν κυνήγι θησαυρού. Πιθανόν να μην γνωρίζετε τη διεύθυνση μέχρι δύο ημέρες πριν από τη διαμονή σας. Και θα πρέπει να είστε σε λεπτομερή επικοινωνία με τον οικοδεσπότη του δωματίου για να καταλάβετε τις μεταβλητές της κατάστασης check-in σας, η οποία μπορεί να καταλήξει σε οδηγίες που περιλαμβάνουν keylocks και συνδυασμούς.

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ:

Κατά την πρώτη επικοινωνία με τον επισκέπτη (εφόσον έχει πραγματοποιηθεί επιτυχώς η κράτηση) θα ήταν πολύ χρήσιμο να του στέλνουμε μία λεπτομερής περιγραφή με την περιοχή του σπιτιού μας, καθώς και τα μεταφορικά μέσα που θα πρέπει να χρησιμοποιήσει. Αυτό μπορεί να μοιάζει δεδομένο για τους έμπειρους Hosts, αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό οικοδεσποτών θεωρεί ότι ο ταξιδιώτης.. “Έχει ήδη πληρώσει και θα ψάξει αυτός να βρει το σπίτι μου”.

Η καλύτερη ιδέα και η προσωπική μου επιλογή, είναι να χρησιμοποιήσετε τον τρόπο που προτείνει το Airbnb στο “Check-In Instructions”. Η πλατφόρμα θα εμφανίσει τις οδηγίες σας στους επισκέπτες μετά τo book.

planbnb

2. Σε ένα ξενοδοχείο, αυτό που βλέπετε είναι αυτό που θα πάρετε

planbnb

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟΥ (ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΟ)

Με την Airbnb, οι φωτογραφίες θα μπορούσαν να φαίνονται εξαιρετικές στην καταχώρηση, αλλά η πραγματική κατάσταση να είναι εντελώς διαφορετική από κοντά. Ο χώρος μπορεί να μην είναι όπως φαίνεται ή η γειτονιά θα μπορούσε να είναι ένας εφιάλτης.

Η τελευταία διαμονή μου Airbnb, σε ένα μικρό διαμέρισμα στο Σικάγο, φαινόταν “επαγγελματική”, αλλά δεν υπήρχε γραφείο και το μόνο τραπέζι ήταν έξω στο μπαλκόνι. Η κουζίνα ήταν τόσο στενή ώστε η πόρτα του ψυγείου δεν μπορούσε να ανοίξει τελείως. Τα έπιπλα φαινόταν σαν να είχαν μαζευτεί από τα σκουπίδια! Και το κλιματιστικό ακούγεται σαν φορτηγό. Ένα ξενοδοχείο — οποιοδήποτε ξενοδοχείο — θα ήταν καλύτερο.

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ:

Όπως έχω αναφέρει άπειρες φορές στο blog μου, η καλή φωτογράφιση είναι το Α και το Ω σε μία καταχώρηση στις online πλατφόρμες. Προτείνω ανεπιφύλακτα να προσλάβετε έναν επαγγελματία φωτογράφο προκειμένου να “αποτυπώσει” καλύτερα την πραγματική εικόνα του σπιτιού σας. Μεγάλη προσοχή όμως στις φωτογραφίες τύπου GoPro που τείνουν να “παραμορφώνουν” την πραγματική κατάσταση.

Να είστε 100% ειλικρινής για το εσωτερικό του σπιτιού σας και να αναφέρετε όλα τα “μειονεκτήματα” του. Μην ανεβάζετε υπερβολικά τις προσδοκίες των επισκεπτών σας.

Pro Tip: Ζητήστε από τους επισκέπτες να αφιερώσουν μία γραμμή στην κριτική τους αναφέροντας πόσο “πραγματικές” είναι οι φωτογραφίες της καταχώρησής σας.

3. Τα ξενοδοχεία δεν θα σας ακυρώσουν με πολύ μικρή προειδοποίηση

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟΥ (ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΟ)

Η Airbnb τιμωρεί τους οικοδεσπότες που ακυρώνουν τις κρατήσεις, αλλά συμβαίνει συχνά και μπορεί να καταστρέψει τις διακοπές σας. Επιπλέον, οι πολιτικές ακύρωσης της πλατφόρμας για τους επισκέπτες δεν είναι ιδιαίτερα ευέλικτες. Γι ‘αυτό προτιμώ ένα ξενοδοχείο: το ξενοδοχείο δεν θα ακυρώσει ποτέ και μπορώ να αλλάξω την κράτησή μου σε σύντομο χρονικό διάστημα.

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ:

Μην ακυρώσετε ποτέ κανέναν. Πρέπει να είστε απόλυτα σίγουροι ότι θα μπορείτε να φιλοξενήσετε τις ημερομηνίες που έχετε “open” το σπίτι σας στις online πλατφόρμες.

Pro Tip: Αναγκάστηκα πρόσφατα να ακυρώσω μία κράτηση για μία καταχώρηση πελάτη μου. Αυτό που έκανα ήταν ψάξω ένα “εικονικό” λόγο που θα με έκανε να μην “αισθάνομαι άνετα” (έτσι είναι η επίσημη έκφραση στο Airbnb). Ένας τέτοιος λόγος θα μπορούσε να είναι ένα ψεύτικο όνομα, μία προηγούμενη κακή κριτική ή η φωτογραφία προφίλ του. Όταν εντοπίσετε το “λόγο” ακύρωσης, δεν έχετε από το να καλέσετε το Airbnb και να ζητήσετε πολύ ευγενικά ακύρωση, λόγο του ότι “Δεν αισθάνομαι άνετα με τον επισκέπτη”. Προσοχή: Θα πρέπει να ζητήσετε ακύρωση μέσα σε 24 ώρες.

4. Τα ξενοδοχεία διαθέτουν θυρωρό

planbnb kavala

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟΥ (ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΟ)

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τα καταλύματα σας σε ένα ξενοδοχείο, κάποιος θα έρχεται συνήθως στο δωμάτιό σας γρήγορα και ακόμη και θα αλλάξει το δωμάτιό σας εάν το πρόβλημα δεν μπορεί να διορθωθεί.

Σε ένα Airbnb, βρίσκεστε στο έλεος του οικοδεσπότη σας, ο οποίος μπορεί ή όχι να απαντά. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας παραμονής μου στην Airbnb, οι λάμπες στο διαμέρισμα έσπασαν και το ντους δεν στράγγιζε ποτέ. Είπα στον οικοδεσπότη, ο οποίος μου ευχαρίστησε που του το ανέφερα, αλλά δεν έκανε τίποτα για να διορθώσει τα προβλήματα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έμεινα εκεί.

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ:

Η φιλοξενία του επισκέπτη ξεκινά πολύ πριν την άφιξη του στο σπίτι μας. Η επικοινωνία μας θα πρέπει να είναι άριστη καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής και οι λύσεις σε προβλήματα να είναι άμεσες.

Είναι πολύ χρήσιμο να διαθέτουμε “έτοιμες λύσεις” στα ποιο συχνά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας επισκέπτης στο σπίτι μας. Για παράδειγμα θα πρέπει να έχουμε επιπλέον μπαταρίες, λάμπες, χαρτιά υγείας κτλ.

5. Η Airbnb υπήρξε μια πλατφόρμα φυλετικών διακρίσεων

planbnb kavala

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟΥ (ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΟ)

Οι “έγχρωμοι” άνθρωποι μερικές φορές βρήκαν τον εαυτό τους να απορρίπτονται από τους οικοδεσπότες Airbnb. Η πλατφόρμα προσπάθησε να καταπολεμήσει αυτό το γεγονός, αναπτύσσοντας πολιτική μη διακρίσεων και συνεργάζοντας με την NAACP για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Αλλά η προκατάληψη μπορεί να επεκταθεί πέρα ​​από τον οικοδεσπότη, όπως έγινε και πέρυσι, όταν ένας γείτονας κάλεσε την αστυνομία σε τρεις μαύρες γυναίκες, καθώς έφυγαν από το Airbnb στο Ριάλτο της Καλιφόρνια.

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ:

Πιστεύω ότι στην Ελλάδα εν έτη 2019 δεν υπάρχουν παρόμοια περιστατικά όπως το προαναφερθέν.

6. Τα ξενοδοχεία δεν είναι απαραιτήτως ακριβότερα από ένα Airbnb

planbnb

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟΥ (ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΟ)

Όπως ανέφερε ο Quartz, αρκετές πόλεις σε όλο τον κόσμο καταστρέφουν το πλεονέκτημα τιμής των Airbnb, επιβάλλοντας τους ίδιους φόρους πληρότητας στην Airbnb που κάνουν σε ξενοδοχεία. Αφού προσθέσετε το τέλος εξυπηρέτησης πελατών της Airbnb (το οποίο μπορεί να φτάσει μέχρι και το 20%), το κόστος ενός δωματίου ξενοδοχείου θα μπορούσε να είναι χαμηλότερο από ένα Airbnb.

Για παράδειγμα, τις τελευταίες φορές έχω ψάξει για ένα Airbnb σπίτι για να μείνω. Με την προσθήκη των φόρων και των τελών καθαρισμού, η διαμονή του Airbnb κοστίζει περίπου το ίδιο με το ξενοδοχείο που επέλεξα, χωρίς τις ανέσεις του ξενοδοχείου.

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ:

Η τιμολόγηση των κατοικιών μας στις online πλατφόρμες θέλει πολύ προσοχή. Θα πρέπει να αναλογιστούμε όλα τα έξοδα που προκύπτουν και ΘΑ προκύψουν σε εμάς. Έτσι, θα πρέπει να υπολογίσουμε την ΔΕΗ, το internet, τις προμήθειες των πλατφορμών, τον καθαρισμό κτλ. Η τιμή που θα καταλήξουμε θα παίξει ίσως τον καθοριστικότερο ρόλο στις μελλοντικές κρατήσεις που θα δεχτούμε.

Αν έχετε την πολυτέλεια να μην διαθέτει αρκετά ξενοδοχεία η περιοχή σας, τότε μην ανησυχείτε. Στην αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να αρχικά να μελετήσετε προσεκτικά τις τιμές των ξενοδοχείων που βρίσκονται κοντά σας. Είναι εξαιρετικά σπάνιο να επιλέξει κάποιος την κατοικίας σας, αν αυτή έχει την ίδια ή μεγαλύτερη τιμή από αυτή ενός 3* ή 4* ξενοδοχείου.

7. Μπορείτε να πηδήσετε σε ένα κρεβάτι δωμάτιο ξενοδοχείου

airbnb kavala

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟΥ (ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΟ)

Όταν μένω στο σπίτι κάποιου, αισθάνομαι υποχρεωμένος να είμαι ευγενικός, καθαρός και να είμαι καλός φιλοξενούμενος.

Όταν μένω σε ένα ξενοδοχείο, προσπαθώ να είμαι διακριτικός στο προσωπικό της επιχείρησης, αλλά έχω την άδεια να ρίξω τις πετσέτες μου στο πάτωμα και μπορώ να πηδήξω στο κρεβάτι αν θέλω, χωρίς να ανησυχώ για να καταστρέψω την περιουσία ενός ατόμου. Τώρα είμαι διακοπές.

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ:

Αρχικά ας υποθέσουμε ότι ο “ποιητής” αναφέρει μεταφορικά το “πηδήξω στο κρεβάτι”. Προσωπικά πιστεύω ότι εννοεί ότι απλά θέλει να είναι ο εαυτός του. Θα πρέπει να επιτρέψουμε στον επισκέπτη μας να αισθανθεί ιδιαίτερα άνετος στον χώρο μας, αλλά να αναφέρουμε στους κανόνες του σπιτιού τι θα γίνεται στις περιπτώσεις φθοράς. Για παράδειγμα:

“Σπασμένα αντικείμενα”
Εάν για οποιονδήποτε λόγο, σπάσετε το οτιδήποτε κατά τη διάρκεια της διαμονής σας, ενημερώστε μας. Καταλαβαίνω ότι συμβαίνουν ατυχήματα, αλλά για να διορθώσω ή να αντικαταστήσω κάτι για έναν μελλοντικό επισκέπτη, θα πρέπει να ξέρω ότι είναι σπασμένο. Εκτιμώ την ειλικρίνεια σας.”

Μπορείτε να διαβάσετε το ολόκληρο άρθρο του Business Insider από εδώ (https://www.businessinsider.com.au/reasons-not-stay-at-airbnb-hotel-2018-12)

Tagged under: