Συμβουλές Airbnb: Κάνε σήμερα το URL της καταχώρησης σου ελκυστικό

By

Πριν μερικές εβδομάδες o CEO της Airbnb, Brian Chesky, ανακοίνωσε μερικά από τα νέα εργαλεία και benefits που θα αποκτήσουν οι superhosts της Airbnb μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Τα περισσότερα νέα benefits αφορούν την προβολή των καταχωρήσεων των Superhosts στα αποτελέσματα αναζήτησης της Airbnb, αλλά αυτό που μου “κέντρισε” την προσοχή είναι άλλο.

Εν έτη 2018 η πληροφορίες που δεχόμαστε στο Internet και στα Social Media είναι απίστευτα πολλές. Το αποτέλεσμα; Απομνημονέουμε ένα μικρό ποσοστό αυτών και ξεχνάμε όλες τις άλλες. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος αντιμετώπισης αυτού το “προβλήματος” είναι η προσωποποίηση των πληροφοριών.

Παράδειγμα: Facebook. Στο διασημότερο κοινωνικό δίκτυο της εποχής μας, το URL της προσωπικής σελίδας μας δεν είναι facebook.com/user234234124, αλλά Facebook.com/tekeridis. Μην το θεωρείτε τυχαίο! Με αυτό τον τρόπο “φροντίζει” το Facebook να κάνει πιο αξιομνημόνευτο το URL και πιο… προσωπικό.

Όπως οι περισσότεροι θα καταλάβατε, το νέο benefit που μου κέντρισε το ενδιαφέρον στην ανακοίνωση του Brian είναι ο ερχομός των “Custom URL”. Τι σημαίνει αυτό; Πρακτικά, θα μας επιτρέπεται η επιλέγουμε την δική μας κατάληξη URL του Airbnb. Φανταστείτε ότι σας ρωτάει κάποιος για την καταχώρηση σας στο Airbnb. Είναι πολύ πιο εύκολο (και αξιομνημόνευτο) να λέτε airbnb.gr/rooms/UrbanFlat αντί για airbnb.gr/rooms/22241846.

Τα νέα, προσωποποιημένα URLs θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε αναφορά της καταχώρησής μας στα Social Media.

Παράδειγμα: Αν διαθέτετε προφίλ στο Instagram (αν όχι να κάνετε!) είναι πιο εύκολο και αισθητικά όμορφο να προβάλετε το URL της καταχώρησής σας με τον #2 τρόπο (Φωτογραφία κάτω). Φυσικά η φωτογραφία #2 είναι αποτέλεσμα photoshop καθώς η δυνατότητα των Custom URL δεν είναι, προς το παρόν, διαθέσιμη. Αν συνεχίσετε την ανάγνωση του παρόντος άρθρου θα σας βοηθήσω να αποκτήσετε σήμερα το δικό σας προσωποποιημένο URL, με έναν εύκολο και δωρεάν τρόπο!

Να σας θυμίσω ότι η νέα λειτουργία των Custom URL θα έρθει αποκλειστικά στους Superhosts του Airbnb μέχρι το τέλος του 2018.

  • Τι γίνεται όμως με το 70+ ποσοστό των ιδιοκτητών που δεν είναι Superhosts;
  • Τι γίνεται με τους Superhosts που θέλουν σήμερα ένα προσωποποιημένο URL;

Να τονίσω ότι η προσθήκη προσωποποιημένου URL δεν είναι “ανάγκη” κανενός ιδιοκτήτη. Είναι όμως ένας τρόπος να ξεχωρίσει από το πλήθος και από τον μεγάλο ανταγωνισμό. Είναι η λεπτομέρεια που κάνει την διαφορά. Είναι το υποσυνείδητο μήνυμα που δίνουμε στον επικείμενο επισκέπτη να καταλάβει ότι νοιαζόμαστε για την καταχώρησή μας, κατ’ επέκταση και για τον ίδιο στο μέλλον!

Πως μπορείς να αποκτήσεις σήμερα ένα προσωποποιημένο URL;

Η λύση είναι απλή και ονομάζεται TINY.CC. Σε αυτή την ιστοσελίδα μπορούμε να εισάγουμε το “κανονικό — μακρύ” URL της καταχώρησής μας και να το “κοντύνουμε”, δίνοντας έναν προσωπικό χαρακτήρα. Η διαδικασία είναι ιδιαίτερα απλή:

ΒΗΜΑΤΑ

  1. Επισκεπτόμαστε την ιστοσελίδα από εδώ (https://tiny.cc/)
  2. Κάνουμε επικόλληση το URL της καταχώρησής μας στο πρώτο πεδίο
  3. Εισάγουμε το επιθυμητό όνομα στο δεύτερο πεδίο
  4. Πατάμε TINY!
  5. Αντιγράφουμε το νέο URL και το μοιράζουμε στα Social Media