Συμβουλές Airbnb: Μάθετε τα πάντα για την φωτογράφηση του ακινήτου σας

By
planbnb-kavala

Σύμφωνα με μελέτες και ομολογίες έμπειρων διαχειριστών, οι φωτογραφίες αποτελούν πολύ σημαντικό παράγοντα για να κάνει κλικ ο χρήστης στην καταχώρηση μας. Κάθε φωτογραφία μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο προώθησης του σπιτιού μας. Οι καταχωρίσεις της Airbnb με υπέροχες φωτογραφίες έχουν περισσότερες προβολές και εμφανίζονται σε υψηλότερες θέσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης. Επομένως, είναι σημαντικό να τραβήξετε υπέροχες φωτογραφίες της καταχώρησης σας προκειμένου να αυξήσετε τα έσοδα σας.

Αλλά πώς ακριβώς τραβάτε φωτογραφίες υψηλής ποιότητας που θα οδηγήσουν σε κλικ και θα αυξήσουν το ποσοστό πληρότητας; Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να είστε επαγγελματίας φωτογράφος για να τραβήξετε υπέροχες φωτογραφίες! Χρησιμοποιώντας τις συμβουλές μας, μπορείτε να τραβήξετε υπέροχες φωτογραφίες που θα αναβαθμίσουν την καταχώριση σας.

Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε όλα όσα σχετίζονται με τη φωτογράφηση του σπιτιού σας, συμπεριλαμβανομένων προτάσεων προετοιμασίας, καθώς και του εξοπλισμού που θα χρειαστείτε.

Πόσες φωτογραφίες μπορείτε να βάλετε στο Airbnb ανά καταχώριση;

Το Airbnb επιτρέπει στους επισκέπτες να βλέπουν έως και 100 φωτογραφίες για μια καταχώριση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ανεβάσετε τόσες πολλές! Οι περισσότερες φωτογραφίες δεν βελτιώνουν απαραίτητα την καταχώριση, αλλά θα μπορούσε ακόμη να συμβεί το αντίθετο. Κατά το ανέβασμα των φωτογραφιών, πρέπει να δώσετε προτεραιότητα στην ποιότητα σε σχέση με την ποσότητα. Το να έχετε 10 φωτεινές φωτογραφίες υψηλής ποιότητας είναι καλύτερο από το να έχετε 50 θολές εικόνες του ακινήτου σας.

Από την άλλη πλευρά, οι πολύ λίγες φωτογραφίες μπορεί να μην δώσουν στους επισκέπτες μία ολοκληρωμένη εικόνα για το τι προσφέρει το σπίτι σας. Θα μπορούσε επίσης να θεωρηθεί “ύποπτο” εάν υπάρχουν πολύ λίγες φωτογραφίες! Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να ανεβάζετε συνολικά 20–30 φωτογραφίες για την καταχώρισή σας. Προσπαθήστε να τραβήξετε πολλές φωτογραφίες για κάθε δωμάτιο και θα επιλέξετε στο τέλος τις καλύτερες.

Ποιες είναι οι απαιτήσεις για τις φωτογραφίες Airbnb;

Η Airbnb δεν έχει σχετικά αυστηρούς κανονισμούς για τις φωτογραφίες και απλά αναφέρει το σωστό μέγεθος και αναλογία. Η Airbnb συνιστά στους οικοδεσπότες να τραβήξουν φωτογραφίες σε αναλογία 3: 2, με ελάχιστη ανάλυση 1024 x 683 pixels.

Τι εξοπλισμό χρειάζεστε;

Image for post

Εν έτη 2021 μπορείτε πολύ εύκολα να χρησιμοποιήσετε την κάμερα που έχετε ήδη στην τσέπη σας, το smartphone σας. Φυσικά δεν αναφέρομαι σε κάποιο παλιό κινητό, αλλά αν έχετε στην κατοχή σας κάποιο iPhone, Samsung ή Huawei των τελευταίων 3 χρόνων, τότε σίγουρα μπορείτε να έχετε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Αν έχετε κάποια DSLR ή Mirrorless κάμερα, τότε απλά φροντήστε να έχετε κάποιον τρίποδα και επιλέξτε f9 ή f8 για πεντακάθαρες λήψεις.

Πώς να τραβήξετε τις καλύτερες φωτογραφίες [9 χρήσιμες συμβουλές]

  1. Καθαρίστε και “αδειάστε”

Image for post

Πριν ξεκινήσετε την φωτογράφηση, βεβαιωθείτε ότι το ακίνητο σας είναι πεντακάθαρο. Τίποτα δεν διώχνει γρηγορότερα τους επισκέπτες από την καταχώρηση μας, από ένα ακατάστατο σπίτι στις φωτογραφίες. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να καθαρίσετε το ακίνητο σας.

  • Τακτοποιήστε τα έπιπλά σας και γεμίστε τους καναπέδες με μαξιλάρια.
  • Πλύνετε και απομακρύνετε τυχόν βρώμικα πιάτα και βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν ορατοί λεκέδες σε περιοχές που θέλετε να φωτογραφίσετε.
  • Σκουπίστε και σφουγγαρίστε τα δάπεδά σας για να φαίνονται λαμπερά.
  • “Αδειάστε” τυχόν περιττά αντικείμενα που θα μπορούσαν να κάνουν τον χώρο σας να φαίνεται μικρότερος από ότι πραγματικά είναι.
  • Εάν έχετε πολλά στολίδια ή βιβλία, φροντίστε να τα κρύψετε. Είναι ωραίο να έχουμε διακοσμητικά στοιχεία, αλλά τα περιττά θα μπορούσαν να κάνουν το σπίτι σας να μοιάζει περισσότερο με αποθήκη παρά με ένα σπίτι.

2. Προετοιμάστε κάθε δωμάτιο

Ελέγξτε κάθε δωμάτιο προτού αρχίσετε να τραβάτε τις φωτογραφίες σας για να βεβαιωθείτε ότι είναι έτοιμο. Βεβαιωθείτε ότι οι κουρτίνες ή οι περσίδες στο σαλόνι είναι ανοιχτές και ότι το τραπέζι του καφέ έχει ένα ή δύο περιοδικά. Για το μπάνιο, βεβαιωθείτε ότι η μπανιέρα, το ντους και ο νεροχύτης έχουν καθαριστεί καλά. Μπορείτε να προσθέσετε μερικά κεριά γύρω από το μπάνιο και μερικές διπλωμένες πετσέτες για μια πιο “πολυτελή” αίσθηση. Βεβαιωθείτε ότι οι πάγκοι της κουζίνας σας είναι λαμπεροί και ότι τα δοχεία, τα τηγάνια και τα σκεύη σας είναι τακτοποιημένα.

3. Ανάψτε όλα τα φώτα κατά τη διάρκεια της ημέρας

Image for post

Έχοντας εξαιρετικό φωτισμό στις φωτογραφίες σας θα τις κάνετε να φαίνονται πιο επαγγελματικές. Το φυσικό φως βοηθά στην ενίσχυση της αντίθεσης, του βάθους και των χρωμάτων. Κατά τη λήψη φωτογραφιών για την καταχώρισή σας, ανοίξτε πρώτα τις περσίδες και τις κουρτίνες για να αφήσετε το φυσικό φως του ήλιου να μπει στο σπίτι.

Μία σημαντική λεπτομέρεια που ξεχνούν αρκετοί φωτογράφοι είναι το άνοιγμα όλων των φώτων στο σπίτι. Έτσι θα εξαλειφθούν τυχόν σκοτεινές γωνίες του σπιτιού και οι επισκέπτες θα αποκτήσουν μία σαφή εικόνα για το τι πραγματικά προσφέρει το σπίτι σας.

Αυτό είναι χρήσιμο όταν τραβάτε φωτογραφίες της κουζίνας ή του μπάνιου όπου δεν υπάρχει τόσο φυσικό φως όσο το υπόλοιπο σπίτι. Η ενεργοποίηση των φώτων θα βοηθήσει επίσης τους επισκέπτες να δουν πόσο καθαρό είναι το σπίτι σας.

4. Τραβήξτε από γωνία

Image for post

Να προσπαθείτε πάντα να φωτογραφίσετε από γωνία ενός δωματίου αντί να φωτογραφίσετε απευθείας προς έναν τοίχο. Η λήψη σε μια γωνία προσθέτει μεγαλύτερη διάσταση στη σύνθεση της φωτογραφίας. Δίνει επίσης μια καλύτερη προοπτική του χώρου του δωματίου και θα κάνει το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο και πιο φιλόξενο.

Αυτός ο κανόνας ισχύει για κάθε δωμάτιο, συμπεριλαμβανομένης της κουζίνας και του ντους. Στην κρεβατοκάμαρα, πιθανότατα θα κάνατε το κρεβάτι το επίκεντρο της φωτογραφίας και τον καναπέ στο σαλόνι. Για το μπάνιο, το ντους ή η μπανιέρα θα ήταν η καλύτερη κεντρική εστίαση, ενώ η σόμπα / φούρνος θα ήταν ιδανική για την κουζίνα.

5. Δώστε προσοχή στις λεπτομέρειες στις φωτογραφίας.

Image for post

Οι περισσότεροι οικοδεσπότες “πιάνονται” τόσο πολύ με τις πιο σημαντικές “ανέσεις” του ακινήτου, που ξεχνούν τις μικρότερες λεπτομέρειες. Μικρές λεπτομέρειες μπορεί να φαίνονται ασήμαντες, αλλά μπορούν να κάνουν την πραγματική διαφορά στο κλείσιμο μίας κράτησης.

Δείξτε τα πράγματα που αποκαλύπτουν την δική σας προσωπικότητα στον χώρο και είναι εκεί για να κάνουν τους επισκέπτες να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι. Εάν διαθέτετε συλλεκτικά αντικείμενα ή έχετε έναν λαχανόκηπο, προσθέστε μερικές φωτογραφίες στην καταχώρισή σας. Οι επισκέπτες θέλουν να δουν ότι το σπίτι σας έχει χαρακτήρα και είναι κάτι περισσότερο από ένα συνηθισμένο σπίτι.

6. Τραβήξτε πανοραμικές λήψεις

Οι πανοραμικές λήψεις είναι ο καλύτερος τρόπος για να αναδείξετε ολόκληρο το δωμάτιο σε μία φωτογραφία. Εάν δεν έχετε τρόπο λήψης πανοραμικών λήψεων, χρησιμοποιήστε ευρυγώνιο φακό για ορισμένες λήψεις. Αυτός ο τύπος φωτογραφίας θα δώσει στους πιθανούς επισκέπτες μια καλύτερη ιδέα για το μέγεθος ενός χώρου. Θα σας κάνει επίσης έναν πιο αξιόπιστο οικοδεσπότη, καθώς δείχνει ότι δεν έχετε τίποτα να κρύψετε!

7. Τραβήξτε φωτογραφίες από διαφορετικές οπτικές γωνίες

Image for post
Image for post

Είναι μάλλον βαρετό για τους επισκέπτες να βλέπουν μέσα από δεκάδες φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί από την ίδια γωνία. Προσθέστε κάποια ποικιλία τραβώντας φωτογραφίες από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι καταγράφετε όλες τις “ανέσεις” που οι επισκέπτες θέλουν να δουν. Μην το κάνετε μόνο για να φαίνεται καλλιτεχνικό!

8. Δώστε έναν Lifestyle χαρακτήρα

Image for post

Ενώ ορισμένοι επισκέπτες προτείνουν να δούνε πιο “κλασικές” φωτογραφίες, η πλειοψηφία επιλέγει ένα ακίνητο με βάση το lifestyle που προσφέρει. Χρησιμοποιήστε φωτογραφίες για να δείξετε τον τρόπο ζωής που θα μπορούσαν να απολαύσουν οι επισκέπτες εκεί. Μπορείτε να τοποθετήσετε δύο ποτήρια κρασί στην κουζίνα σας ή δύο φλιτζάνια καφέ στο μπαλκόνι σας. Πρέπει ο επισκέπτης να φανταστεί τον εαυτό του να βιώνει αυτές τις εμπειρίες!

9. Τραβήξτε φωτογραφίες της γειτονίας ή της πόλης σας

Image for post

Μόλις τελειοποιήσετε τις εσωτερικές και εξωτερικές φωτογραφίες του σπιτιού σας, μην ξεχάσετε να τραβήξετε φωτογραφίες της γειτονιάς σας! Οι άνθρωποι λατρεύουν να βλέπουν πού μένετε, όπως και το ακίνητο στο οποίο θα διαμένουν. Φροντίστε λοιπόν να βάλετε μερικές φωτογραφίες από κοντινά εστιατόρια και τοπικά αξιοθέατα.

Πώς θα περάσετε στο επόμενο επίπεδο;

  1. Οργανώστε τις φωτογραφίες σας σε ξεχωριστές κατηγορίες

Αφού ολοκληρώσετε τη λήψη των φωτογραφιών σας, περάστε στην οργάνωση και την κατηγοριοποίησή τους. Εάν ανεβάσετε τις φωτογραφίες σας χωρίς συγκεκριμένη σειρά, οι επισκέπτες δεν θα μπορούν να καταλάβουν την διάταξη του σπιτιού σας. Προσπαθήστε να ομαδοποιήσετε τις φωτογραφίες σας ανά δωμάτιο και περιοχή, ώστε να αρχίσετε να αποφασίζετε ποιες είναι οι καλύτερες.

2. Ανεβάστε πρώτα τις πιο ελκυστικές φωτογραφίες σας

Επιλέξτε μία φωτογραφία από κάθε δωμάτιο και περιοχή για να ανεβάσετε πρώτα. Αυτό δίνει στους θεατές μια ιδέα για το τι μπορούν να περιμένουν να δουν στο ακίνητο σας σας πριν περιηγηθούν σε όλες τις φωτογραφίες. Η πρώτη φωτογραφία θα προσελκύσει τους επισκέπτες και θα τους δελεάσει να κοιτάξουν και τις υπόλοιπες.

Αφού δώσετε στους θεατές μια γεύση από αυτά που προσφέρει το σπίτι σας, μπορείτε να ανεβάσετε τις υπόλοιπες φωτογραφίες σας σε κατηγορίες. Οι περισσότερες καταχωρήσεις ξεκινούν με τις εικόνες της κουζίνας, το σαλόνι, τα υπνοδωμάτια, τα μπάνια, τους εξωτερικούς χώρους και τη γειτονιά. Προσπαθήστε να στοχεύσετε σε 20–30 φωτογραφίες για να δημιουργήσετε μια ολοκληρωμένη εικόνα.

3. Γράψτε την λεζάντα σε όλες φωτογραφίες σας

Είναι πολύ σημαντικό να προσθέσετε μια λεζάντα σε κάθε φωτογραφία που ανεβάζετε. Τα άτομα που κάνουν περιήγηση στο διαδίκτυο έχουν μικρότερη προσοχή από ό,τι στην πραγματική ζωή. Οι λεζάντας μπορεί να βοηθήσουν στη διατήρηση της προσοχής του κοινού σας ενώ περιηγούνται στις φωτογραφίες σας στο Airbnb. Μην προσθέσετε λεζάντα που δεν προσθέτει αξία στη φωτογραφία! Για παράδειγμα, μία λεζάντα όπως “Αυτό είναι το μπάνιο” ή “μπάνιο 1” για μια εικόνα μπάνιου δεν προσφέρει τίποτα. Ο θεατής μπορεί ήδη να δει ότι είναι το μπάνιο και είναι πιθανό να παραλείψει τις φωτογραφίες σας πιο γρήγορα.

Προσπαθήστε να γράψετε μια λεζάντα που επισημαίνει το σημείο εστίασης κάθε εικόνας. Εάν έχετε μια εικόνα μπάνιου του ντους σας, περιγράψτε πώς οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ένα αφρόλουτρο και να χαλαρώσουν με ένα καλό βιβλίο. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τις λεζάντας σας για να επισημάνετε και να προωθήσετε τις μοναδικές ανέσεις του σπιτιού σας στους επισκέπτες.

Πρέπει να τις βγάλετε μόνοι σας ή να προσλάβετε έναν φωτογράφο;

Τώρα που γνωρίζετε τα βασικά της φωτογραφίας και έχετε προετοιμάσει το ακίνητο σας για φωτογράφηση, πρέπει να αναρωτηθείτε ποιος θα τραβήξει τις φωτογραφίες; Να θυμάστε ότι οι φωτογραφίες σας θα είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που οδηγούν σε κρατήσεις. Αν δεν έχετε εμπειρία στη φωτογραφία, ίσως αξίζει να αναζητήσετε επαγγελματίες φωτογράφους που ειδικεύονται στη λήψη φωτογραφιών ακινήτων.

Αν αποφασίσετε να προχωρήσετε μόνοι σας, τότε η χρήση ενός προγράμματος επεξεργασίας εικόνας μπορεί να σας βοηθήσει να ακονίσετε και να “γυαλίσετε” τις φωτογραφίες σας. Το Adobe Lightroom είναι μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές επεξεργασίας για επαγγελματίες φωτογράφους. Η εφαρμογή διαθέτει μια ενσωματωμένη κάμερα που μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες μέσω του τηλεφώνου σας, τις οποίες μπορείτε στη συνέχεια να επεξεργαστείτε και να προσαρμόσετε για έκθεση, διάφραγμα κ.λπ. Προσφέρει δωρεάν και premium πλάνο, στο οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πιο προηγμένες λειτουργίες. Αξίζει να το δοκιμάσετε.

Tagged under: