Αποκτήστε εξαιρετικές κριτικές κάνοντας τους επισκέπτες να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι

By
planbnb

Όταν ο σύζυγός μου και εγώ ψάχνουμε καταχωρήσεις για μια βραχυπρόθεσμη μίσθωση, είναι πολύ πιο πιθανό να επιλέξουμε ένα σπίτι με υπέροχες κριτικές σε άλλους με παρόμοια χαρακτηριστικά, ανέσεις, τοποθεσία και τιμή. Θα πληρώσουμε ακόμη περισσότερα για να βεβαιωθούμε ότι θα απολαύσουμε τη διαμονή μας.

Αλλά τι κάνει τους επισκέπτες να μην προχωρήσουν στην γραφή εξαιρετικών κριτικών; Τις περισσότερες φορές, είναι επειδή ο οικοδεσπότης δεν κάνει τη βραχυπρόθεσμη μίσθωση να φαίνεται ξεχωριστή. Δείτε τι πρέπει να κάνετε εσείς για να δεχτείτε καλές κριτικές:

Αφήστε τους επισκέπτες να μάθουν τι να περιμένουν

Η ενοικίαση μίας νέας οικίας είναι πάντα μια περιπέτεια. Αυτό μπορεί να είναι μέρος της διασκέδασης. Αλλά μία “too much” περιπέτεια μπορεί να μετατρέψει τις διακοπές σε εφιάλτη. Βεβαιωθείτε ότι οι καλεσμένοι σας έχουν μια καλή αίσθηση του σπιτιού σας. Πηγαίνετε πέρα από την περιγραφή στη λίστα βραχυπρόθεσμης μίσθωσης. Ενημερώστε τους για την ασυνήθιστη διάταξη, τον ανελκυστήρα καροτσιών ή τον περίεργο γείτονα που φαίνεται πάντα να εμφανίζεται όταν πλησιάζουν.

Αφήστε το σπίτι χωρίς ακαταστασία και καθαρό

Ένα φιλόξενο σπίτι είναι τακτοποιημένο και καθαρό. Οι βραχυπρόθεσμοι ενοικιαστές δεν περιμένουν συνήθως το σπίτι σας να είναι τέλειο σαν τα δωμάτια του ξενοδοχείου. Αλλά αναμένουν ότι θα είναι ευχάριστο να ζήσουν μέσα. Ξεκαθαρίστε την υπερβολική ακαταστασία, κάντε χώρο για τα πράγματα των επισκεπτών σε ντουλάπες και συρτάρια και σκουπίστε τα πάντα!

Παρέχετε τα βασικά

Πρόσφατα φτάσαμε αργά το βράδυ σε μία οικία της Αθήνας για να βρούμε ένα μοναδικό, σχεδόν άδειο ρολό χαρτιού τουαλέτας. Έχουμε μείνει σε άλλα μέρη όπου υπήρχε μια φθαρμένη πετσέτα για καθένα από εμάς, μια πενιχρή λάσπη σαπουνιού και γυμνά ντουλάπια κουζίνας.

Οι επισκέπτες σαν εμάς έχουν μια ιδιαίτερη αγάπη για τους οικοδεσπότες που είναι αρκετά προσεκτικοί για να παρέχουν τα βασικά, ιδίως χαρτικά, είδη καθαρισμού και σαπούνι, καθώς και αρκετές πετσέτες, σεντόνια, μαγειρικά σκεύη, πιάτα και σκεύη. Σκεφτείτε τι θα χρειαστείτε εάν κατοικούσατε σε ένα σπίτι όπως το δικό σας για λίγες μέρες ή λίγες εβδομάδες. Στη συνέχεια, κάντε απόθεμα.

Πέρα από τα βασικά

Μάθετε κάτι σχετικά με τους καλεσμένους σας: γιατί ταξιδεύουν στην περιοχή σας και τι περιμένουν στο σπίτι τους μικρής διάρκειας. Στη συνέχεια, δώστε τις προσωπικές πινελιές που θα τους κάνουν να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους, όπως μια επιλογή από μαξιλάρια, αφράτες πετσέτες, καλούς λαμπτήρες ανάγνωσης, τις σωστές κουβέρτες για τη σεζόν (ρωτήστε για τις αλλεργίες στο μαλλί ή κάτι άλλο), βιβλία, Παιχνίδια, DVD, ρακέτες του τένις ή προσωρινή συμμετοχή σε beach clubs ή γυμναστήρια.

Αφήστε ένα δώρο καλωσορίσματος με μια φιλική σημείωση

Ένα δώρο καλωσορίσματος λέει: “Θέλουμε να απολαύσετε την διαμονή σας εδώ”. Οι επισκέπτες πάντα εκτιμούν τους οικοδεσπότες που αφήνουν ένα μικρό δώρο φαγητού και ποτών — φρούτα, κροτίδες, τυρί, μπισκότα, εμφιαλωμένο νερό, σάντουιτς, κρασί ή μπύρα και ίσως κάποιο ψωμί , Τα αυγά, το βούτυρο, τη μαρμελάδα, τα δημητριακά και το γάλα — με ωραία σημείωση λέγοντας ότι ελπίζουν οι φιλοξενούμενοι να απολαύσουν τη διαμονή τους.

Δώστε στους επισκέπτες ένα “οδηγό χρήσης”

Κάποτε βρισκόμασταν σε ένα υπέροχο διαμέρισμα του Παρισιού με μια λαμπρή νέα υπερσύγχρονη σόμπα επαγωγής. Ήταν όμορφο, αλλά ήταν ένα παζλ. Ξοδεύαμε ώρες με το λεξικό μετάφρασης μέσω του εγχειριδίου, αλλά ποτέ δεν μάθαμε πραγματικά πώς να την χρησιμοποιήσουμε.

Κάθε σπίτι έχει τις ιδιορρυθμίες του. Προσπαθήστε να περιγράψετε τους γρίφους που θα μπορούσαν να βρουν οι φιλοξενούμενοί σας στο σπίτι σας και να τους δώσετε έναν οδηγό με σαφείς και λεπτομερείς οδηγίες: πώς να ενεργοποιήσετε τη θερμότητα ή το κλιματιστικό, πού να τοποθετήσετε τα σκουπίδια, πώς να κρατήσετε την τουαλέτα από υπερχείλιση. Όχι μόνο ένας “οδηγός χρήσης” θα βοηθήσει τους επισκέπτες να απολαύσουν τη διαμονή τους, θα είναι λιγότερο πιθανό να ενοχλούνται από πολλαπλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τηλεφωνήματα όταν δεν μπορούν να καταλάβουν πως δουλεύει κάποια συσκευή.

Έχετε κάποιον σε περίπτωση που οι επισκέπτες χρειάζονται βοήθεια

Ενώ βρισκόμασταν στο εξωτερικό πέρυσι, ξύπνησα ένα πρωί για να βρω ένα μήνυμα από τον καλεσμένο μας: “Συγγνώμη που σας ενοχλώ, αλλά υπάρχει νερό που διαρρέει από το ταβάνι στο λουτρό του κάτω ορόφου.” Ευτυχώς είμαστε έτοιμοι. Την ζήτησα να επικοινωνήσει με τον υπέροχο μάστορα μας, ο οποίος μας έχει δει μέσα από πολλές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης τα χρόνια. Το επόμενο πρωί είχε έρθει κοντά στο σπίτι, την καθησύχασε και μας είπε ότι το ταβάνι δεν ήταν έτοιμο να βγει και να κανονίσει να έχει τη διαρροή σταθερή.

Να είστε εικονικός ξεναγός

Ένα από τα καλύτερα πράγματα για να ζεις στο σπίτι κάποιου άλλου είναι να μάθεις ένα νέο μέρος. Οι σκεπτόμενοι οικοδεσπότες συνθέτουν ένα “πακέτο καλωσορίσματος” συμβουλών και πληροφοριών που ξεπερνούν τους τουριστικούς οδηγούς. Μπορείτε να συμπεριλάβετε χάρτες και μενού εστιατορίων. Οδηγίες για τα μπακάλικα και τις αγορές · Από πού να αγοράσετε εισιτήρια λεωφορείων και τρένων? Τοποθεσίες πάρκων, γυμναστήρια, ινστιτούτα αισθητικής και φαρμακεία. Προτάσεις για μέρη με ποδήλατο, βόλτα, πεζοπορία, γκολφ ή τένις. Και φυλλάδια για ενδιαφέροντα μέρη και αξιοθέατα γνωστά μόνο στους ντόπιους.

Check in με τους επισκέπτες μετά την άφιξή τους

Αν δεν είστε στα μισά του δρόμου σε ένα βουνό χωρίς κινητό τηλέφωνο, καλέστε τους καλεσμένους μια ή δύο μέρες μετά την άφιξή τους για να βεβαιωθείτε ότι θα εγκατασταθούν και θα απαντήσουν σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις. Αυτή η προσωπική επαφή τους θυμίζει ότι θέλετε να έχουν μια καλή διαμονή στο σπίτι σας. Γνωρίζοντας ότι οι επισκέπτες είναι εγκατεστημένοι και όλα είναι εντάξει σας βοηθά να απολαύσετε τις ημέρες σας επίσης.

Follow up

Μερικές ημέρες από την αποχώρηση των επισκεπτών σας στείλτε στους επισκέπτες μια φιλική σημείωση. Σας ευχαριστούμε για την καλή φροντίδα του σπιτιού σας (αν το έκαναν) και πείτε ότι θα χαρούμε να τους ξαναδώσουμε (αν το κάνατε). Ζητήστε προτάσεις για αλλαγές που θα κάνουν τους μελλοντικούς επισκέπτες πιο άνετους. Εάν τους άρεσε το μέρος και απολάμβαναν τη διαμονή τους, ζητήστε τους να γράψουν μια κριτική για την καταχώρισή σας.

Tagged under: