Συμβουλές Airbnb: Μάθε τι είναι Instant Book και αν σου ταιριάζει

By
διαχείριση airbnb

Αν είστε οικοδεσπότης στην Airbnb, πιθανότατα έχετε ήδη συναντήσει τη λειτουργία Instant Book (άμεση κράτηση). Δεν είστε σίγουροι για το αν πρέπει ή όχι να το χρησιμοποιείτε; Ίσως το παρόν άρθρο να σας βοηθήσει. Παρακάτω θα δείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Instant Book της Airbnb, καθώς τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του.

Ποια είναι η λειτουργία Instant Book;

“Οι καταχωρίσεις Instant Book, δεν απαιτούν έγκριση από τον οικοδεσπότη για να μπορέσουν να δεχτούν κράτηση”, αναφέρει η Airbnb. Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει διαδικασία χειροκίνητης έγκρισης: οι επισκέπτες μπορούν απλά να κάνουν κράτηση χωρίς να πρέπει εσείς να κάνετε το οτιδήποτε.

Πώς λειτουργεί αυτό σε πρακτικά; Όταν ένας επισκέπτης επιθυμεί να κλείσει ένα ακίνητο που έχει ενεργοποιημένο το Instant Book, απλώς επιλέγει τις ημερομηνίες ταξιδιού, τον αριθμό των επισκεπτών και κάνει κλικ στο “Book”.

Αν το Instant Book δεν είναι ενεργοποιημένο, ο επισκέπτης επιλέγει τις ημερομηνίες, τον αριθμό των επισκεπτών του και κάνει κλικ στο κουμπί το οποίο λέει “Request to Book” :

 διαχείριση airbnb

Και στις δύο περιπτώσεις θα χρειαστεί να συμπληρώσουν τις λεπτομέρειες του ταξιδιού τους (όπως εάν πρόκειται για επιχείρηση, αν φέρνουν ένα κατοικίδιο μαζί τους και τον λόγο του ταξιδιού τους) και να αποδεχθούν τους κανόνες του σπιτιού, αλλά στη δεύτερη περίπτωση δεν θα χρεωθούν μέχρι ο οικοδεσπότης αποδεχθεί (με μη αυτόματο τρόπο) την κράτησή τους.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του Instant Book;

Εάν είστε οικοδεσπότης, υπάρχουν πολλά οφέλη για την ενεργοποίηση της λειτουργίας Instant Book.

1. Περισσότερες κρατήσεις. Πρώτα απ ‘όλα, το Instant Book οδηγεί σε περισσότερες κρατήσεις. Οι επισκέπτες που βιάζονται δεν θέλουν να περιμένουν μια απάντηση και προτιμούν να χρησιμοποιούν το Instant Book. Οι επισκέπτες που χρησιμοποιούν smartphone ή ταξιδεύουν με περιορισμένη πρόσβαση στο internet, θα είναι επίσης ευχαριστημένοι όταν κάνουν κράτηση με ένα κλικ και εξοικονομήσουν χρόνο και φασαρία.

Από την άποψη του επισκέπτη, το Instant Book είναι απλούστερο. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιο πιθανό να κάνουν κράτηση στην κατοικία σας, αν το έχετε ενεργοποιημένο.

2. Περισσότερα κέρδη. Περισσότερες κρατήσεις σημαίνει περισσότερα κέρδη. Δεν χρειάζεται να το εξηγήσουμε περαιτέρω 🙂

3. Καλύτερη κατάταξη αναζήτησης. H ενεργοποίηση του Instant Book θα βοηθήσει αρκετά στην καλύτερη κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης Airbnb.

4. Εμφάνιση σε φιλτραρισμένες αναζητήσεις. Ομοίως, οι χρήστες μπορούν να φιλτράρουν τα αποτελέσματα μόνο και να βλέπουν μόνο τις καταχωρήσεις που έχουν ενεργοποιημένο το Instant Book. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν το έχετε ενεργοποιήσει, η ιδιοκτησία σας δεν θα εμφανιστεί καθόλου στα αποτελέσματα .

Επιπλέον, η Airbnb ενθαρρύνει τους επισκέπτες να χρησιμοποιήσουν αυτό το φίλτρο. Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το παράθυρο διαλόγου που μπορεί να εμφανιστεί όταν μεταβείτε στη σελίδα αναζήτησης Airbnb:

διαχείριση airbnb

Όπως μπορείτε να δείτε, το φίλτρο Instant Book είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή, με το μήνυμα να σας ειδοποιεί ότι είναι η επιλογή σας να το απενεργοποιήσετε.

5. Βοηθήστε να γίνετε Superhost. Εάν επιθυμείτε το σήμα Superhost, το Instant Book διευκολύνει την επίτευξή του. Το ποσοστό απάντησής σας θα είναι υψηλότερο, θα έχετε περισσότερες κρατήσεις και συνεπώς περισσότερες κριτικές.

6. Εξοικονομήστε χρόνο. Εάν δεν έχετε έναν ειδικό διαχείρισης (όπως ηPlanbnb.gr) ίσως να μην είναι ένα τεράστιο ζήτημα, αλλά διαφορετικά ενεργοποιώντας το Instant Book σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να απαντάτε χειροκίνητα στα αιτήματα — εξοικονομώντας έτσι χρόνο και ταλαιπωρία.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι του Instant Book;

Τώρα, πιθανότατα έχετε ήδη καταλάβει ότι όλα αυτά τα οφέλη δεν έρχονται χωρίς κάποια μειονεκτήματα ή τουλάχιστον μερικούς κινδύνους:

1. Έλλειψη “ελέγχου”. Όταν το Instant Book είναι απενεργοποιημένο, μπορείτε να ελέγξετε προσωπικά και με μη αυτόματο τρόπο κάθε επισκέπτη που επιθυμεί να μείνει στην κατοικία σας. Εάν είστε ιδιαίτερα “προσεκτικοί” για να αφήσετε τους ξένους στην κατοικία σας, ξεχάστε το Instant Book, πιθανώς δεν είναι για σας. Οι επισκέπτες πρέπει πρώτα να υποβάλουν ένα αίτημα, γεγονός που σας επιτρέπει να ελέγξετε το προφίλ τους και τις κριτικές τους και να τους ρωτήσετε για τυχόν ερωτήσεις που θέλετε να ζητήσετε.

2. Βιαστικές κρατήσεις. Μερικές φορές οι επισκέπτες βιάζονται να κάνουν κράτηση σε κάποια καταλύματα, έτσι μόλις βρουν ένα που φαίνεται καλό, γρήγορα πραγματοποιούν κράτηση.

Τι σημαίνει αυτό για τον οικοδεσπότη; Ότι υπάρχουν δυνατότητες για λάθη και παρεξηγήσεις. Ίσως ο φιλοξενούμενος να χρειαστεί να ακυρώσει λίγες μέρες αργότερα, όταν συνειδητοποιήσει ότι οι κανόνες του σπιτιού σας δεν του ταιριάζουν, για παράδειγμα, δεν επιτρέπετε κατοικίδια στην κατοικία σας, αλλά ο επισκέπτης δεν μπορεί να αποχωριστεί το σκυλάκι του.

3. Θέματα συγχρονισμού ημερολογίου. Κανένας οικοδεσπότης δεν θέλει να ακυρώσει τους πελάτες του, αλλά περιστασιακά αυτό μπορεί να συμβεί αν έχετε καταλήξει σε διπλή κράτηση. Το Instant Book της Airbnb δεν σας δίνει τη δυνατότητα να ελέγξετε ξανά το ημερολόγιό σας και να βεβαιωθείτε ότι όλες οι ημερομηνίες σας είναι σωστές πριν αποδεχτείτε μια κράτηση. Αν έχετε καταχωρημένη την κατοικία σας σε πολλές πλατφόρμες, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι όλα τα ημερολόγιά σας συγχρονίζονται σωστά για να αποφύγετε αυτό το πιθανό πρόβλημα. Μπορείτε να δοκιμάσετε το Synbnb.com που πρακτικά αναλαμβάνει να συγχρονίσει τα ημερολόγια των online πλατφορμών σε πραγματικό χρόνο.

Πώς να μετριάσετε τους κινδύνους όταν χρησιμοποιείτε το Instant Book.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν μερικά μειονεκτήματα, υπάρχουν βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να χρησιμοποιήσετε το Instant Book με ελάχιστο κίνδυνο.

Πρώτον, το Instant Book δεν είναι απλά μία λειτουργία on ή off. Υπάρχουν επιπλέον ρυθμίσεις που σας βοηθούν να ελέγξετε ποιοι πελάτες μπορούν να κάνουν κράτηση χωρίς πρώτα να στείλουν αίτημα. Αν είστε δύσπιστοι για τη χρήση του Instant Book, ξεκινήστε ρυθμίζοντας τις απαιτήσεις κράτησης.

διαχείριση airbnb

Μπορείτε επίσης να ορίσετε πόσες ημέρες χρειάζεστε πριν από την κάθε κράτηση — το ελάχιστο είναι την ίδια ημέρα και το μέγιστο είναι τουλάχιστον 7 ημέρες.

Όταν ο επισκέπτης φαίνεται ύποπτος (αν και το Airbnb σας επιτρέπει να το κάνετε μόνο τρεις φορές), μπορείτε να ακυρώσετε κρατήσεις που έχουν έρθει από Instant Book χωρίς ποινή (δηλαδή χωρίς χρεώσεις και χωρίς απώλεια του Superhost badge).

Πώς να ενεργοποιήσετε το Instant Book Airbnb.

Εάν έχετε ήδη την καταχώρισή σας στο Airbnb, μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το Instant Book πολύ εύκολα:

  1. Μεταβείτε στη Διαχείριση των καταχωρίσεων στο Airbnb.
  2. Στην καταχώριση που θέλετε να επεξεργαστείτε, κάντε κλικ στην επιλογή Διαχείριση καταχώρισης
  3. Πάνω από τη φωτογραφία της λίστας σας, κάντε κλικ στις ρυθμίσεις Κράτησης
  4. Κάτω από το Πώς μπορούν να κάνουν κράτηση οι επισκέπτες;Επιλέξτε ότι οι επισκέπτες μπορούν να κρατήσουν την καταχώρισή σας χρησιμοποιώντας το Instant Book

Αυτό είναι!

Είναι το Airbnb Instant Book κατάλληλο για εσάς;

Είναι το Instant Book για εσάς; Αυτο εξαρτάται. Τώρα γνωρίζετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα και εξαρτάται από εσάς να το αποφασίσετε.

Αν θέλετε να έχετε τα μέγιστα ποσοστά πληρότητας, είναι σίγουρα προς το συμφέρον σας να ενεργοποιήσετε το Instant Book. Θα θέλετε να εμφανίζεστε σε όσο το δυνατόν περισσότερα αποτελέσματα αναζήτησης και να διευκολύνετε τους χρήστες να κάνουν κράτηση στην κατοικία σας με ένα μόνο κλικ.

Και αν εξακολουθείτε να είστε βέβαιοι, μπορείτε πάντα να το δοκιμάσετε, να το προσαρμόσετε και να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα.