Συμβουλές Airbnb: Ανεβείτε στην πρώτη θέση των αναζητήσεων

By
planbnb

Ως αποφασισμένος και επιτυχημένος οικοδεσπότης, είμαι βέβαιος ότι είστε ένας καλός και εξυπηρετικός οικοδεσπότης με μια πλήρως διακοσμημένη, πολύ ευχάριστη ιδιοκτησία, βρίσκεστε σε μια πραγματικά καλή γειτονιά, όπου οι επισκέπτες αγαπούν να μείνουν, παρέχετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στο προφίλ σας και έχετε υπέροχες φωτογραφίες της ιδιοκτησίας σας που θα προσελκύσουν τους πιθανούς επισκέπτες.

Ακόμα δεν εμφανίζεστε στις υψηλές τάξεις των αποτελεσμάτων αναζήτησης Airbnb, έτσι;

Αν ψάχνετε για κάποιο είδος “επιταχυντή” για την κατάταξη της οικίας σας στα αποτελέσματα αναζήτησης Airbnb, εδώ είναι 5 πράγματα που πρέπει να κάνετε:

1) Γρήγορες απαντήσεις σε ερωτήσεις

Ο ρυθμός απόκρισης και ο χρόνος απόκρισης είναι ένα σημαντικό κλειδί που ανοίγει την πόρτα για υψηλότερα αποτελέσματα αναζήτησης. Ακόμα κι αν δεν ξέρετε τι να πείτε τη στιγμή που θα λάβετε μια ερώτηση, απλά δώστε μια απλή απάντηση και αφήστε τον επισκέπτη να ξέρει ότι λαμβάνετε την ερώτηση και είστε σε επαφή μαζί του. Μην ξεχάσετε όμως να δώσετε μια σωστή απάντηση το συντομότερο δυνατόν.

Θα πρέπει να απαντήσετε σε ερωτήσεις και αιτήσεις κράτησης εντός μίας ώρας αν είστε πρόθυμοι να λάβετε το καλύτερο ποσοστό απόκρισης. Εάν δεν είναι δυνατόν προς το παρόν, πρέπει να επικοινωνήσετε με τον πελάτη σας το πολύ μέσα σε 24 ώρες. διαφορετικά, η απάντησή σας υπολογίζεται ως καθυστερημένη απάντηση, η οποία θα μειώσει το ποσοστό ανταπόκρισης. Πάρα πολύ δυσάρεστο για την κατάταξή σας στα αποτελέσματα αναζήτησης Airbnb …

2) Ενεργοποίηση του Instant Book

Η Airbnb αγαπά τις Instant Bookable καταχωρήσεις, τόσο πολύ ώστε να βάζει ένα φίλτρο από προεπιλογή για να εμφανίζει μόνο τις καταχωρήσεις με άμεση κράτηση στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Το Airbnb ενεργοποιεί το φίλτρο Instant Book από προεπιλογή στις μεγάλες πόλεις. Όταν ο πελάτης πραγματοποιεί μια άμεση κράτηση για την ιδιοκτησία σας, η κράτηση εγκρίνεται αυτόματα. Λάβετε υπόψη ότι η άμεση κράτηση δεν είναι αρκετή, αλλά πρέπει να δώσετε μια απάντηση στους καλεσμένους σας για να διατηρήσετε υψηλό το ποσοστό απόκρισης.

Αυτό μπορεί να είναι μια σύντομη ευχαριστία ή μερικές οδηγίες σχετικά με το check-in ή τις άλλες λεπτομέρειες σχετικά με τη διαμονή τους. Η Airbnb σκέφτεται το δικό της κέρδος, όσο περισσότερο δημιουργείτε εισόδημα για την Airbnb, τόσο περισσότερο ενισχύει την κατάταξή σας στα αποτελέσματα αναζήτησης. Εκτός από τους περίπλοκους αλγορίθμους που εργάζονται πίσω από τη σκηνή, η λογική είναι τόσο απλή όσο αυτή:

planbnb

3) Ενημερωμένο Ημερολόγιο

Αποδείξτε στην Airbnb ότι η κατάθεσή σας είναι έτοιμη να δεχτεί μια κράτηση. Πώς ;

Κρατήστε το ημερολόγιό σας ενημερωμένο τακτικά προσαρμόζοντας τη διαθεσιμότητά σας σε καθημερινή βάση για να εμφανίζεται σε υψηλότερες βαθμίδες στα αποτελέσματα αναζήτησης Airbnb. Έτσι, οι καλεσμένοι σας έχουν ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα και δεν θα είστε υποχρεωμένοι να ακυρώσετε κάποια από τις κρατήσεις λόγω των διπλών κρατήσεων. Ακόμα κι αν δεν αναφέρετε την ιδιοκτησία σας σε άλλα κανάλια (πχ Booking.com), θα δείτε πάντα τα οφέλη του ενημερωμένου ημερολογίου.

4) Πολλές και θετικές κριτικές

Το σύνθημα της Airbnb είναι “Οι περισσότερες και καλύτερες κριτικές, η υψηλότερη κατάταξη”. Έτσι, προσπαθήστε να πάρετε πολλές ευνοϊκές κριτικές.

Το Airbnb ήδη υπενθυμίζει τις κριτικές, αρκετές φορές μετά το check-out των επισκεπτών σας. Αντί να είσαστε πιεστικοί, τους ενθαρρύνετε με το πρώτο σημερινό tip. Θα αυξήσετε σημαντικά την πιθανότητα να κάνετε μια ανασκόπηση εάν κάνετε πρώτα σχόλιο στον επισκέπτη.

Tagged under: