Συμβουλές Airbnb: Τι να προσέξω πριν ξεκινήσω την ανακαίνιση της κατοικίας μου

By

Έχετε αποφασίσει και εσείς να διαθέσετε το ακίνητο σας σε οποιαδήποτε online πλατφόρμα βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων; Πολύ ωραία! Σήμερα, λόγω της ευκολίας του Internet, η διαδικασία του να δεχτείτε οποιαδήποτε κράτηση (ειδικά σε περιπτώσεις όπως το Airbnb) δεν ήταν ποτέ ευκολότερη.

Αν σχεδιάζετε να ανακαινίσετε το ακίνητό σας εν όψει των πρώτων πελατών σας, θα αναρωτιέστε πιθανώς από πού να ξεκινήσετε με τις εργασίες σας. Δοκιμάστε τις παρακάτω συμβουλές ανακαίνισης airbnb-σπιτιού για να ξεκινήσετε.

1. Σκεφτείτε ποιος θα νοικιάσει

Πριν να αναλάβετε οποιεσδήποτε εργασίες ανακαίνισης, πρέπει να σκεφτείτε το target group σας. Οι νεότεροι επισκέπτες είναι πιθανό να έχουν διαφορετικές ανάγκες και επιθυμίες από τους ηλικιωμένους, και παρόλο που μπορείτε φυσικά να συνδυάσετε όλα τα είδη δημογραφικών στοιχείων, θα πρέπει πρώτα να υπολογίσετε ποιος είναι πιο πιθανό να ψάχνει για ενοικίαση στην περιοχή σας.

Είναι η περιοχή σας δημοφιλή σε ηλικιωμένους που αναζητούν να επισκεφθούν μουσεία και γκαλερί, ή είναι πιο πιθανό να φιλοξενείτε πανεπιστημιακούς φοιτητές που θέλουν απλώς αναζητούν κάπου να μείνουν; Μόλις έχετε μια ιδέα για το ποια είναι η αγορά σας, θα καταλάβετε πώς να ξεκινήσετε. Για παράδειγμα, οι επισκέπτες που είναι στην περιοχή για να ζήσουν τη νυχτερινή ζωή της πόλης σας, μπορεί απασχοληθούν λιγότερο τα φανταχτερά ντους και περισσότερο για επιπλέον χώρο στο σαλόνι ή μία Smart TV.

2. Εξετάστε τι θα σας δώσει καλές κριτικές

Κάντε μία εκτενή έρευνα αγοράς. Μπορεί να χρειαστεί να εξετάσετε αρκετές κριτικές κοντινών σπιτιών σε Airbnb και Booking. Προσπαθήστε να αποκτήσετε μια αίσθηση του τι σχολιάζουν οι επισκέπτες όταν αφήνουν κριτικές για τα ακίνητα στην περιοχή σας. Εκτιμούν τα σύγχρονα χαρακτηριστικά ενός σπιτιού ή είναι γενικά πιο επικεντρωμένοι στην τοποθεσία και στην λειτουργικότητα των κατοικιών;

Παίρνοντας μια ματιά σε ό,τι εκτιμούν οι επισκέπτες των κατοικιών στην περιοχή σας, θα βοηθηθείτε στο να προγραμματίσετε μια ανακαίνιση. Οι αξιοπρεπείς κριτικές είναι εξαιρετικά σημαντικές σε μια ανταγωνιστική αγορά, έτσι θέλετε να βεβαιωθείτε ότι πρόκειται να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας και να τους ενθαρρύνετε να “μιλήσουν” θετικά για την ιδιοκτησία σας.

3. Σκεφτείτε το εξωτερικό του ακινήτου σας

Το εξωτερικό του ακινήτου είναι αυτό που οι επισκέπτες σας θα δουν πρώτα — και όλοι γνωρίζουμε ότι οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ σημαντικές. Αν είστε αρκετά τυχεροί να έχετε έναν κήπο για να αναδείξετε, φροντίστε να τον κρατήσετε καλά συντηρημένο. Ίσως χρειαστεί να φυτέψετε μερικά δέντρα! Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι το ίδιο το σπίτι φαίνεται “top notch” καθαρίζοντας τα υδρορροές και βάφοντας όποτε είναι απαραίτητο.

4. Κάντε το σπίτι σας όσο το δυνατόν πιο άνετο

Για τους περισσότερους ανθρώπους στις διακοπές, η άνεση είναι πρωταρχικής σημασίας. Εάν μπορείτε να το διαχειριστείτε, προσθέστε ένα “ensuite” στο υπνοδωμάτιο — όλοι θέλουν να έχουν ιδιωτικό μπάνιο στην κρεβατοκάμαρα τους!

Επίσης, εξετάστε τις περιπτώσεις που θα βοηθήσουν στον έλεγχο της θερμοκρασίας. Η εξωτερική μόνωση των κατοικιών είναι ένας πολύ καλός τρόπος να εξοικονομήσετε χρήματα στο μέλλον, καθώς οι επισκέπτες θα χρησιμοποιούν λιγότερο το κλιματιστικό!

5. Κάντε ένα σχέδιο μακροχρόνιας συντήρησης

Στην ιδανική περίπτωση, θα καλωσορίζετε αρκετούς επισκέπτες στην ιδιοκτησία σας, πράγμα που σημαίνει πολύ περισσότερη φθορά από το συνηθισμένο. Ίσως τελειώσατε την ανακαίνιση τη στιγμή που φτάνουν οι πρώτοι επισκέπτες σας, αλλά αν θέλετε να διατηρήσετε την περιουσία σας φρέσκια, θα πρέπει να δεσμευθείτε για το μέλλον.

Κάντε μια check-list για κάθε δωμάτιο στην κατοικία σας και τις περιπτώσεις που θα είναι πιθανό να χρειαστεί συντήρηση, όπως χαλιά, έπιπλα και στρώματα. Βεβαιωθείτε ότι ελέγχετε τακτικά κάθε στοιχείο της λίστας και επισκευάστε ή αντικαταστήστε το ανάλογα με τις ανάγκες. Η συντήρηση μιας ή δύο φορές το χρόνο θα σας γλιτώσει από αρκετά απρόοπτα προβλήματα στο μέλλον.

6. Εκτελέστε εργασίες ανακαίνισης που πιθανόν να σας βοηθήσουν να πουλήσετε αργότερα

Ίσως να μην θέλετε να νοικιάσετε το ακίνητο σας για πάντα. Ίσως η ιδιοκτησία σας να είναι μια επένδυση που θα πουληθεί αργότερα! Αν σκέφτεστε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να επικεντρωθείτε σε ανακαινίσεις που θα κάνουν την ιδιοκτησία σας εύκολη στην πώληση στο μέλλον. Ιδιαίτερα περιζήτητα είναι τα ακίνητα με επιπλέον μπάνια ή κουζίνες — γιατί να μην το προβλέψετε νωρίς;

7. Προσθέστε μια μοναδική “πινελιά” που οι επισκέπτες είναι πιθανό να εκτιμήσουν

Ίσως ήδη σχεδιάζετε να προσφέρετε ένα φανταστικό Ελληνικό πρωινό ή μια φανταστική ποικιλία ταινιών και βιβλίων για τους επισκέπτες, αλλά υπάρχουν ανακαινίσεις που είναι πιθανό να ξεχωρίζουν στους ενοικιαστές που “κοσκινίζουν” τις σελίδες παρόμοιων καταχωρίσεων.

Επιπλέον, εξετάστε τα ακίνητα κοντά στο δικό σας όταν αποφασίζετε για ανακαινίσεις. Σκεφτείτε τι λείπει! Εάν ένας επισκέπτης πρόκειται να επιλέξει την ιδιοκτησία σας σε σχέση με τους άλλους, τι πρόκειται να τον προσελκύσει; Γιατί να μην επενδύσετε σε κάτι που θα δελεάσει τους επισκέπτες να πιέσουν το κουμπί “κάνε κράτηση”; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φαντασία σας εδώ, αλλά οι επισκέπτες τείνουν να αγαπούν ιδιαίτερα τις εγκαταστάσεις στις οποίες έχουν πρόσβαση στο σπίτι, όπως μπανιέρες με τζακούζι ή μηχανές καφέ.

8. Μην βιαστείτε

Η ανακαίνιση είναι πιθανό να είναι ένα μεγάλο “έργο” που θα σας κοστίσει ένα σοβαρό χρηματικό ποσό, ανεξάρτητα από το πόσες αλλαγές σχεδιάζετε να κάνετε. Οι ανακατασκευές μπορούν να σας βοηθήσουν να μεγιστοποιήσετε το εισόδημά σας από ενοίκια, αλλά προτού ξεκινήσετε την υλοποίηση των “μεγάλων ιδεών” για εσωτερικά ενυδρεία και οικιακούς κινηματογράφους, καθίστε και κάντε έναν προϋπολογισμό. Σκεφτείτε τι είστε διατεθειμένοι να επενδύσετε και διερευνήστε τις πιθανές αποδόσεις αυτών των επενδύσεων.

Μόλις ολοκληρωθεί η ανακαίνισή σας, τραβήξτε μερικές αξιοπρεπείς φωτογραφίες και δημιουργήστε μια καλά γραπτή περιγραφή της ιδιοκτησίας σας, φροντίζοντας να αναδείξετε τα χαρακτηριστικά του σπιτιού σας που θα εκτιμήσουν οι επισκέπτες. Να είστε έτοιμοι να υποδεχτείτε τους πρώτους σας επισκέπτες. Καλή τύχη!