Συμβουλές Airbnb: Πως να φτιάξω το Airbnb thumbnail της καταχώρησής μου

By
planbnb

Πολύ πρόσφατα δημιουργήσαμε την πρώτη ιδιόκτητη καταχώρηση της Planbnb στο Airbnb και πρόκειται για ένα οροφοδιαμέρισμα στο κέντρο της Καβάλας. Μπορεί η αγορά της Καβάλας να φαίνεται πολύ μικρή για τα δεδομένα της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης, αλλά πιστέψτε με ο ανταγωνισμός είναι ιδιαίτερα μεγάλος.

Στην προσπάθεια μας να διαφοροποιηθούμε από τις υπόλοιπες καταχωρήσεις θέλαμε να προσφέρουμε το “κάτι παραπάνω”. Γνωρίζουμε ότι μεγαλύτερο συγκριτικό πλεονέκτημα της κατοικίας μας να είναι η τοποθεσία της, άλλα την προμηθεύσαμε με διάφορες υπηρεσίες που πιστεύουμε ότι θα φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες στον επισκέπτη.

planbnb

Ξεκινήσαμε από μία μεγάλη 50″ Smart τηλεόραση και ένα ηχοσύστημα της Sony. Φροντίσαμε να προπληρώσουμε λογαριασμούς σε Netflix και Spotify προκειμένου να επιτρέψουμε στον επισκέπτη να απολαύσει για διαμονή του, κυρίως κατά τους χειμερινούς μήνες. Φυσικά διαθέτουμε WiFi και τα υπόλοιπα “κλασικά” καλούδια όπως καφετιέρα με Illy ταμπλέτες, μερικά περιοδικά και φυσικά το δικό μας Guidebook.

Έτσι είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι αν ο χρήστης πατήσει στην καταχώρηση μας θα αποφασίσει τελικά να μείνει στην κατοικία μας. Το μεγάλο ερώτημα βέβαια είναι:

Γιατί να πατήσει ο χρήστης να δει το δικό μας σπίτι ανάμεσα στα 300+ σπίτια της πόλης;

Κατά την διαδικασία επιλογής της κεντρικής φωτογραφίας (thumbnail) δεν μπορούσαμε να συγκεντρώσουμε όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα μας και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε μία μικρή “παρανομία”. Ξέρετε, οι κανονισμοί του Airbnb δεν επιτρέπουν στις καταχωρήσεις “ψηφιακά επεξεργασμένες φωτογραφίες που περιέχουν κείμενο”, αλλά αποφασίσαμε να πάρουμε το ρίσκο. Έτσι δημιουργήσαμε το παρακάτω:

planbnb

Οι κόκκινες γραμμές φυσικά δεν υπάρχουν στο τελικό γραφιστικό, απλά ήθελα να σας δείξω το κενό που χρειάζεται προκειμένου να “φανεί” όλο το περιεχόμενο στην λίστα του Airbnb. Χαλάει λίγο η συμμετρία, αλλά αξίζει να ξεφύγουμε του ψυχαναγκασμού μας 🙂

Στην παραπάνω φωτογραφία θέλαμε να συμπεριλάβουμε όλα αυτά που θα κάνουν τον χρήστη να πατήσει την καταχώρηση μας. Το Netflix, το ηχοσύστημα της Sony, το Spotify, ο Illy καφές και φυσικά το WiFi δεν θα μπορούσαν να λείπουν. Φυσικά, όπως ανέφερα αρχικά, το μεγαλύτερο συγκριτικό πλεονέκτημα μας είναι η τοποθεσία και φροντίσαμε να φαίνεται κεντρικά η θέα μας. Τέλος δεν θα μπορούσε να λείπει το προσωπικό στοιχείο που πάντα παίζει μεγάλο ρόλο. Έτσι τοποθετήσαμε μία φωτογραφία του ιδιοκτήτη, καθώς και ένα μότο που τον αντιπροσωπεύει. Πως σας φαίνεται;

planbnb

Μπορείτε να δείτε την καταχώρηση από εδώ, ενώ μην είστε αυστηροί κριτές των φωτογραφιών! Δυσκολευτήκαμε να βρούμε φωτογράφο Χριστούγεννα και περιμένουμε με το νέο έτος 🙂

Αν θέλετε να δημιουργήσετε και εσείς κάτι παρόμοιο μπορείτε να απευθυνθείτε σε κάποιον φίλο γραφίστα ή ακόμη και σε εμάς.