Η Airbnb ανακοινώνει την νέα της υπηρεσία κρατήσεων, για Εστιατόρια και καφετέριες

By
διαχείριση του Airbnb

Η Airbnb ανακοίνωσε πριν μερικές μέρες ότι θέλει να βοηθήσει τους επισκέπτες να κάνουν κρατήσεις εστιατορίων κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους. Το χαρακτηριστικό αυτό αποτελεί ακόμα μία από τις επεκτάσεις της εταιρείας από μια υπηρεσία ενοικίασης κατοικιών σε, ταξιδιωτικό πρακτορείο πλήρους κλίμακας, ιδίως με την έναρξη της πρωτοβουλίας Trips της Airbnb πέρυσι.

Το νέο σύστημα κράτησης θέσεων τροφοδοτείται από την Resy, στην οποία η Airbnb είχε επενδύσει 13 εκατομμύρια δολάρια τον περασμένο Ιανουάριο. Αυτό σηματοδοτεί την πρώτη συνεργασία της Airbnb εκτός πλατφόρμας. Πέρυσι, η Airbnb άρχισε να δοκιμάζει τις συστάσεις των εστιατορίων ως μέρος των εκδρομών. Στην εφαρμογή Airbnb μπορείτε να κάνετε κλικ σε μια νέα καρτέλα για εστιατόρια και να αναζητήσετε επιχειρήσεις σε 16 πόλεις των ΗΠΑ, όπως η Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Μαϊάμι, το Τσάρλεστον, το Όστιν, το Σιάτλ και η Νέα Ορλεάνη. Οι πελάτες μπορούν να προσθέσουν αιτήματα κράτησης για ειδικές εκδηλώσεις όπως γενέθλια ή εορτασμούς επετείων. Μπορούν επίσης να ειδοποιήσουν το εστιατόριο για τυχόν καθυστέρηση της άφιξης τους, μέσα από την εφαρμογή Airbnb ή την ιστοσελίδα.

Εάν το εστιατόριο προσφέρει menu με προκαθορισμένη τιμή, οι χρήστες μπορούν επίσης να πληρώσουν για το γεύμα τους πριν την άφιξη τους, συμπεριλαμβανομένων των φόρων και των tips.

Επί του παρόντος, η Resy συνεργάζεται μόνο με εστιατόρια στις Ηνωμένες Πολιτείες, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε να είναι χρήσιμο μόνο για χρήστες που ταξιδεύουν εκεί. Ορισμένες χώρες επίσης δεν διαθέτουν την κουλτούρα κρατήσεων εστιατορίων, πιθανώς γι΄αυτό η υπηρεσία θα επικεντρωθεί κυρίως στις ΗΠΑ για τώρα. “Η παγκόσμια αγορά είναι σίγουρα το επόμενο σύνορο για εμάς”, δήλωσε ο CEO της Resy Ben Leventhal σε εκδήλωση Τύπου στη Νέα Υόρκη. “Θα μας δεις να δουλεύουμε παράλληλα με την Airbnb στο τέταρτο τετράμηνο του 2017.”

Tagged under: