Τι να προσέξεις πριν επενδύσεις σε αγορά οικίας για Airbnb ή Booking.com

By
planbnb

Ως ιδρυτής της Planbnb— Μια εταιρεία που ειδικεύεται στη διαχείριση βραχυπρόθεσμων ενοικιαζόμενων ακινήτων για πελάτες , συχνά με ρωτούν «Τι πρέπει να κάνω όταν αγοράζω ένα ακίνητο ειδικά για την Airbnb;»

Δεν υπάρχει μια γρήγορη απάντηση. Έτσι σκέφτηκα ότι θα ήταν καλύτερο να περιγράψω ορισμένους από τους παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Εταιρείες όπως η Airbnb έχουν ανοίξει το “κουτί της Πανδώρας” τα τελευταία χρόνια. Όχι μόνο επειδή αμφισβήτησαν τις παραδοσιακές έννοιες της στέγασης, αλλά επειδή αμφισβήτησαν επίσης την έννοια της παραδοσιακής ιδιοκτησίας και της διαχείρισης ακινήτων. Καθώς προχωρούμε σε μια πιο social κοινωνία, οι άνθρωποι εργάζονται ευέλικτα και ταξιδεύουν περισσότερο και γενικά επιθυμούν περισσότερες επιλογές.

Αυτό άνοιξε μια μεγάλη ευκαιρία για τους ιδιοκτήτες σπιτιών να έχουν μεγαλύτερη ευελιξία στον τρόπο που διαχειρίζονται τα επενδυτικά τους ακίνητα.

Για παράδειγμα, έχουμε αρκετούς πελάτες που επέλεξαν να ανακαινίσουν το σπίτι τους και να το τοποθετήσουν στην Airbnb, αντί να το νοικιάσουν σε μακροπρόθεσμους ενοικιαστές. Έτσι είναι σε θέση να έχουν πάνω από το διπλάσιο κέρδος ετησίως, αλλά και να μπλοκάρουν τις ημέρες που το χρειάζονται για προσωπική χρήση.

Έχουμε επίσης πελάτες οι οποίοι λόγω εργασιακών δεσμεύσεων πρέπει να ζήσουν σε δύο διαφορετικά μέρη. Αντί να πρέπει να παραμένουν σε ξενοδοχεία, είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα του Airbnb για να καλύψουν τα ημερολογιακά κενά. Μάλιστα ένας φίλος-πελάτης αγόρασε δεύτερο ακίνητο στην πόλη που πρέπει να διαμένει 6 μήνες τον χρόνο και ξεπληρώνει το στεγαστικό του δάνειο μέσω των Airbnb ενοικιάσεων του, από τους υπόλοιπους 6 μήνες.

Εδώ είναι μερικοί από τους σημαντικούς παράγοντες που θα ήθελα να εξετάσω αν έψαχνα να αγοράσω ένα σπίτι ή ένα διαμέρισμα για ενοικίαση σε Airbnb ή παρόμοια βραχυπρόθεσμη πλατφόρμα:

Τοποθεσία:

Η τοποθεσία θα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που πρέπει να σκεφτείτε όταν εξετάζετε την αγορά του ακινήτου. Προσπαθήστε να σκεφτείτε ποιες περιοχές είναι καλές για τους τουρίστες.

  • Είναι ένα προάστιο με πεζοδρόμια;
  • Είναι κοντά σε παροχές όπως οι δημόσιες συγκοινωνίες, τα νοσοκομεία, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια;
  • Υπάρχουν κοντινά κέντρα διασκέδασης;
  • Θα μπορούσαν επαγγελματίες ταξιδιώτες να βρουν βολικό για να φτάσουν στο αεροδρόμιο;

Αυτά είναι σημαντικά που πρέπει να λάβουμε υπόψη καθώς σίγουρα υπάρχουν περιοχές που προσελκύουν περισσότερους ανθρώπους σε αυτές σε οποιαδήποτε πόλη.

Μοναδικότητα:

Όταν το airbnb ξεκίνησε για πρώτη φορά, ένα από τα πράγματα που έπιασαν την προσοχή των ανθρώπων ήταν η δυνατότητα να παραμείνουν σε μοναδικές μορφές στέγασης. Κάστρα, Δέντρα, Σπήλαια, Igloos κλπ. Ενώ δεν πιστεύω ότι είναι πολύ πρακτικό να έχουμε ένα Igloo στην Ελλάδα υπάρχουν μοναδικοί παράγοντες που μπορούμε να αναζητήσουμε σε ένα ακίνητο που θα το κάνει να ξεχωρίζει.

  • Μοντέρνος σχεδιασμός, ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά ή χρώματα που ξεχωρίζουν
  • Προβολή του λιμανιού, της πόλης, των βουνών, των πάρκων κλπ.
  • Iδιωτικές ταράτσες (αυτό είναι must!).
  • Ότι έχει ένα δροσερό στυλ ή ένα ιδιαίτερο και εύκολα αναγνωρίσιμο ύφος.

Ελέγξτε μερικά από τα κορυφαία αξιολογούμενα μέρη στην πόλη σας και δείτε πώς τα μοναδικά και ενδιαφέροντα έχουν πολύ καλές κριτικές. Μεγάλες κριτικές = περισσότερες κρατήσεις. Αυτές τις μέρες οι άνθρωποι αγαπούν να παραμείνουν σε ένα μέρος που είναι “gramable” — ωραίο στο instagram.

Καθαριότητα

Παρόλο που δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει ένας καινούργιος χώρος, υπάρχει ένα ορισμένο επίπεδο καθαριότητας που αναμένεται. Ιδιαίτερα με μπάνια και κουζίνες. Θυμηθείτε, η ιδιοκτησία σας θα τρέξει σαν μια μικρή επιχείρηση και οι κριτικές είναι πολύ σημαντικές. Οι επισκέπτες δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην καθαριότητα και είναι ευκολότερο να πάρουν θετικά reviews εάν υπάρχει μια καλή αρχή της καθαριότητας για να ξεκινήσετε. Ένα φρέσκο ​​στρώμα χρώματος στους τοίχους είναι πάντα μια καλή αρχή!

Πρόσβαση

Είναι πολύ σημαντικό να εξετάσετε πώς ένας επισκέπτης θα έχει πρόσβαση στο χώρο σας όταν σκέφτεστε να αγοράσετε ένα σπίτι. Είναι επιτακτική ανάγκη να έχετε μια επιλογή “αυτό-Check-In” όπως ένα κιβώτιο κλειδώματος, έξυπνη κλειδαριά ή κλειδώματος συνδυασμού στο γραμματοκιβώτιο, το οποίο θα επιτρέψει στους καλεσμένους σας να κάνουν εύκολο και γρήγορο check-in. Είναι επίσης βολικό αν πρέπει να οργανώσετε ένα καθαριστή ή επαγγελματία και πρέπει να τους δώσετε πρόσβαση από απόσταση.

Στην Planbnb για παράδειγμα, θα κάνουμε πάντα το καλύτερο για να συναντηθούμε και να χαιρετίσουμε τους καλεσμένους σας και σίγουρα να είμαστε διαθέσιμοι εάν έχουν κάποιο πρόβλημα, αλλά δεν είναι πάντα δυνατό να τους συναντήσουμε κατά την άφιξή τους. Οι δύο κύριοι λόγοι είναι ότι μερικές φορές οι άνθρωποι δεν είναι βέβαιοι όταν φθάνουν ή πρόκειται να φτάσουν πολύ αργά το βράδυ.

Έχουμε λεπτομερείς αυτοματοποιημένες οδηγίες ελέγχου που αποστέλλονται σε κάθε επισκέπτη και οι περισσότεροι αισθάνονται άνετα. Αυτό έχει γίνει ευρύτερα αποδεκτό τα τελευταία χρόνια και οι περισσότεροι ταξιδιώτες είναι εξοικειωμένοι με τη διαδικασία και είναι ευτυχείς. Απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα ολοκληρωμένο Εγχειρίδιο του Σπιτιού που απαντά στις κοινές ερωτήσεις γι ‘αυτούς (κωδικός WiFi, θερμοσίφωνας κτλ.)

Γειτονιά και Νομοθεσία

Ενώ ορισμένα διαμερίσματα διαθέτουν μία υπέροχη θέα και μερικές φορές ταράτσες, έχουν τα δικά τους προβλήματα. Η πρόσβαση (βλέπε παραπάνω) μπορεί να είναι προβληματική σε ορισμένα μεγάλα κτήρια ασφαλείας. Είναι σημαντικό να ελέγχετε τους νόμους προτού αγοράσετε, για να διαπιστώσετε αν επιτρέπεται η παροχή διαμονής μικρής διάρκειας.

Αυτό που είναι πάντα σημαντικό να εξετάσετε τους γείτονές σας και πώς θα λειτουργήσουν σε αυτό το είδος επιχείρησης. Για το λόγο αυτό είναι χρήσιμο να χρησιμοποιήσετε μια επαγγελματική υπηρεσία διαχείρισης που θα είναι σε θέση να παρακολουθεί τους καλεσμένους σας και να είναι εκεί εάν υπάρχουν προβλήματα.

Μέγεθος

Οι άνθρωποι συχνά ρωτούν, ποιο είναι το καλύτερο μέγεθος σπιτιού για ένα Airbnb; Η απάντηση είναι ότι δεν υπάρχει κανένα. Τόσο τα τεράστια αρχοντικά όσο και τα μικροσκοπικά στούντιο έχουν τη θέση τους στην αγορά. Ψάξτε για κάτι που είστε ευχαριστημένοι με και τα χρήματα που δημιουργούνται είναι ως επί το πλείστον σε σχέση με το μέγεθος και τη θέση του τόπου.

Έχετε όμως κατά νου ότι περισσότερα κρεβάτια = περισσότερα χρήματα. Και δεν πρέπει απαραίτητα να είναι περισσότερα υπνοδωμάτια. Ένας άνετος καναπές-κρεβάτι στο καθιστικό ενός υπνοδωματίου είναι πολύ καλό για πολλούς επισκέπτες που μένουν για λίγο. Το να κοιμάστε 4 άτομα σε 1 υπνοδωμάτιο αυξάνει δραματικά την τιμή που μπορείτε να χρεώσετε. Το ίδιο συμβαίνει και με ένα διαμέρισμα 2 υπνοδωματίων που μπορεί να φιλοξενήσει 6.

Εάν διατηρήσετε αυτές τις 6 εύχρηστες συμβουλές κατά την αγορά ενός χώρου για την Airbnb, θα έχετε πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας.

Φυσικά θα ήθελα επίσης να συστήσω τη χρήση μιας επαγγελματικής υπηρεσίας Airbnb Management όπως η Planbnb εάν έχετε λίγο χρόνο ή δεν έχετε εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στο νέο σας σπίτι.

Καλή τύχη και καλή φιλοξενία 🙂

Tagged under: